Wat doet VariaK

VariaK staat voor diverse kennisgebieden (Varia) en (K)waliteit, Kennis en Kunde. Het is een jong bedrijf dat als doelstelling heeft innovatieve oplossingen te bedenken en te realiseren voor zowel de consument als de industrie. Dit gebeurt in opdracht van bedrijven die een -vaak technisch- probleem bij ons neerleggen, als partner in een project of in eigen beheer.

Onderzoeks-, engineerings- en productiewerkzaamheden op zowel mechanisch, elektrisch, als elektronica gebied, worden door VariaK tot en met een eerst werkend prototype in eigen huis uitgevoerd. Geheimhouding en kwaliteitsniveau van projecten is door deze manier van werken gewaarborgd.

De dienstverlening begint bij het voorbereiden en realiseren van patentaanvragen om vervolgens de opdrachtgever te ondersteunen en te begeleiden in de opstart van productie, productiemethoden en productieautomatisering. Voor een aantal opdrachtgevers levert VariaK tevens het definitieve eindproduct, compleet met CE.

Zoals u ziet biedt VariaK innovatie en dienstverlening, een unieke combinatie die het ook voor kleinere en middelgrote bedrijven mogelijk maakt om zonder het hebben van een eigen kostbare R&D afdeling toch vernieuwend en verrassend te zijn!